Központi elérhetőség

1146 Budapest,
Cházár A. u. 9.
Telefon: 1/887-49-30,
1/887-49-40,
1/887-49-41
Fax: 1/887-49-31
Elérhetőségek


Irodáink országosan

Térkép

Tanácsadási Üzletág

 

 

A gazdasági fejlődésünk bizonyítékai alapján napjainkban és a jövőben is számolnunk kell a különféle válságokkal, így a jelenünkre és a jövőnkre való tekintettel azok kezelésére fel kell készülni.

 

Az üzleti válság, a vállalkozások életképességének romlása, piaci pozíciójának megrendülése, pénzügyi folyamatainak zavara, a működés ellehetetlenülése sajnos egyre gyakrabban előforduló jelenségek. Cégünk abban segít Önnek, hogy elkerülje ezen válságokat, illetve, hogy megelőzze bekövetkezését.

 

A válságkezelés során szakértőink széleskörűen hasznosítják gazdasági, pénzügyi, jogi ismereteiket. Ritka az a kritikus helyzet, amely egy okra vezethető vissza. Jellemzően termelési, pénzügyi, piaci, vezetési problémák eredőjeként jelentkezik a végső megjelenését tekintve pénzügyi hiányként érzékelhető válsághelyzet.

 

Ennek megfelelően átfogó szemlélettel, több irányból megközelítve kell kezelni a gondokat. A megoldások köre a termelés átszervezésétől kezdve a hitelezőkkel történő egyeztetéseken, alkun keresztül, a csődtörvény szerinti csődeljárásig, sőt a felszámolás alatti egyezségig terjed. Szakmai, tapasztalati érvekkel alátámasztott javaslatot teszünk a megfelelő eljárás kiválasztására, és vállaljuk annak gyors, szakszerű lebonyolítását.

 

A válságkezelés során munkatársaink figyelmeztető rendszerek alkalmazásával igyekeznek előre jelezni, érzékelni a válságjeleket. A várható problémák megelőzésére intézkedéseket teszünk, ezzel megakadályozzuk a válság kifejlődését. A válságproblémák megjelenésekkor gyors és hatékony intézkedésekkel igyekszünk megakadályozni a válság tartóssá válását.

 

 

A válságkezelés területén eddig végzett munkáink alapján a pénzintézetek és az adóhatóság, valamint az egyre növekvő számú más gazdasági szereplő is hitelesnek, szakszerűnek, jogszerűnek és legfőképpen reálisnak fogadja el az általunk – természetesen a mindenkori megbízóinkkal szorosan együttműködve – kidolgozott reorganizációs terveket.

 

 

 

 

Üzleti filozófiánk a minél szélesebb körű szolgáltatásokon alapul. Ebből adódóan cégünk vállalja EU-s és hazai pályázatok készítését, pályázat figyelést és pályázati tanácsadást, valamint a nyertes pályázatok gondozását és a pályázatokhoz kapcsolódó monitoring és közbeszerzések előkészítését.

 

A Mátraholding Zrt. szerződéses kapcsolatban áll több bankkal és takarékszövetkezettel, kidolgozott finanszírozási konstrukciókkal segítjük az uniós projektek legegyszerűbb és legoptimálisabb kivitelezését, beleértve az egyes mérföldkövekhez tartozó előfinanszírozás biztosítását.

 

Partnereink és munkatársaink között nyertes EU-s pályázatkészítésben jártas, de hazai pályázatokon is sikeresen pályázó szakemberekig mindenki megtalálható. Munkatársaink több pályázat teljes lebonyolításában vettek részt és széles körű tapasztalatokat szereztek. Elvégzett munkáink alapján bizton állíthatjuk, hogy egy bonyolult és szerteágazó projekt menedzseléséhez nélkülözhetetlen a szakmai felkészültség és a gyakorlatban szerzett tapasztalat. Ezzel kívánunk segítséget nyújtani Önnek és felajánlani szakmai tudásunkat és gyakorlatban szerzett tapasztalatunkat.

 

Tapasztalataink szerint nem csak megnyerni nehéz egy pályázatot, hanem szükség van szakismeretre az utógondozás tekintetében is, ezért építettünk ki olyan szakmai hátteret, amely megfelelő rutint szerzett a közbeszerzési eljárások lefolytatásában is.

Cégünk megoldást kínál a finanszírozás miatt felmerülő problémákra is kiváltképp az önerő biztosítása és az uniós pályázatok előfinanszírozása tekintetében.