A Mátraholding Zrt.

A MÁTRAHOLDING Gazdasági Tanácsadó Zrt. magyar magántulajdonban álló vállalkozás, amely 1991. évi alapítása óta végzi gazdasági tevékenységét számos iparágban (pénzügyi-gazdasági tanácsadás, felszámolás, válságkezelés, reorganizáció, Szombathelyi Börtön PPP beruházás, a börtön üzemeltetése, ingatlan fejlesztés, üzemeltetés).

A MÁTRAHOLDING Zrt., mint az ország egyik legnagyobb felszámoló cége vált ismertté az elmúlt évtizedekben. Felszámolói tevékenységét a több ezer sikeresen lezárt felszámolás, köztük jelentős nagyvállalatok, több sikeres önkormányzati válságkezelés illetve gondnokság, valamint nagy számú végelszámolás fémjelzik. Fővárosi és 19 vidéki irodájában közel száz magasan képzett pénzügyi, közgazdasági, számviteli, műszaki, jogi szakértő bevonásával végezte megbízásait. A Zrt. 2014-től már nem szerepel a felszámolói névjegyzékben, így ez a tevékenység már csak a korábban elnyert több száz befejezetlen felszámolási – és végelszámolási eljárás kezelésére és lezárására korlátozódik.

Részvénytársaságunk a Magyar Ingatlanszövetség tagjaként nagy tapasztalattal rendelkezik a vagyonértékelés területén, számos banki és egyéb jelentős referenciával rendelkezik.

A társaság vezetői és széles szakértői köre a tanácsadás keretében a gazdaság különböző ágazataiban működő társaságok, cégvezetők számára komplex gazdasági tanácsadási szolgáltatást nyújtanak.

A Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézet 2008. évtől üzemel. A közbeszerzési eljárással elnyert PPP szerződés 15 évre szól a BVOP és az FMZ Kft. között, amelynek egyik tagja a MÁTRAHOLDING Zrt. A volt katonai laktanyából kialakított börtön üzemeltetésében társaságunk feladata az étkeztetés, a fogvatartottak foglalkoztatása, képzése-oktatása, a börtön polgári feladatot igénylő őrzése, a biztonság-technikával, informatikával kapcsolatos feladatok ellátása.

A társaság évről évre új utakat keres és új üzleti lehetőségeket aknáz ki. Ezek közül kiemelkedik Gyöngyösön egy egészséges csokoládé termékeket gyártó üzem – részben Uniós támogatásból történő – megvalósítása és fejlesztése, továbbá Miskolcon egy etil-acetát üzem építésének előkészítése.

A MÁTRAHOLDING Zrt. leányvállalatain keresztül jelentős ingatlanfejlesztési portfolióval rendelkezik.

Társaságunk azon dolgozik, hogy gazdasági tanácsadói tevékenységével nemzetközi szintérre léphessen.